CHI KUNG

 

 

 

 

 

 

 

 

HARJOITUKSET KÄYTÄNNÖSSÄ

 

 

 

Chi kung harjoituksia on hyvin monenlaisia erilaisiin tarpeisiin ja pyrkimyksiin. Sanotaan, että chi kung -tyylejä ja -harjoituksia on tuhansia erilaisia. Eri opettajat opettavat myös eri asioita ja harjoituksia riippuen heidän omista opettajistaan, kokemuksistaan, luonteestaan ja taustastaan.

 

 

Seuraavaksi listaus erilaisia asioita, joita usein löytyy chi kung –harjoituksista:

 

 

RENTOUTUMISTA

 

 

SYVÄÄ HENGITYSTÄ

 

 

VENYTYKSIÄ

 

 

ERILAISIA ASENTOJA

 

 

PEHMEÄÄ JA TIETOISTA LIIKETTÄ

 

 

AKUPISTEIDEN KÄSITTELYÄ JA HIERONTAA

 

 

ERILAISIA ALKULÄMMITTELYHARJOITUKSIA

 

 

KEHO- JA AISTITIETOISUUDEN HERKISTÄMISTÄ

 

 

LÄSNÄOLOA KEHOSSA

 

 

HILJAISUUTTA JA MEDITAATIOTA

 

 

 

 

CHI KUNG TUO MUUTOSTA

 

 

Yleensä chi kung -harjoituksen jälkeen olo kehossa on rento sekä energinen. Samoin mieli on usein tyyni, ja sitä tuntee olevansa vahvasti läsnä kehossa ja tietoinen. Olo voi tuntua uudestisyntyneeltä. Jotkut ovat kuvanneet, että jalat tuntuvat olevan tukevasti maassa ja päässä on tilaa – huolien ja raskauden pilvi on väistynyt.

 

Joskus ihmiset tulevat harjoitusten aikana tai jälkeen tietoisemmiksi kehon, tunteiden ja mielen jännityksistä, joita he olivat peittäneet ja paenneet erilaisin keinoin.

Tällöin tulee vain rentoutua, kohdata mielen takertumat rohkeasti sekä päästää irti ja jatkaa harjoittelua. Chi kung kun laittaa usein asiat ja kokemukset virtaamaan nopeammin sisään ja ulos elämästä. Sitkeän harjoittelun myötä huomaa myös, että harjoittelussa sekä elämässä nautinto, kärsimys ja kaikki kokemukset tulevat ja menevät. Tämä oivallus voi johtaa kohti elämän hyväksyntää ja sisäistä rauhaa.

 

 

Chi kung on pitkä matka ja asenteen tulee olla avoin ja rohkea kuin tutkimusmatkailijalla. Sitkeä harjoittelu johtaa varmasti siihen, että tulee näkemään ja kokemaan enemmän maailmasta ja itsestä.

 

 

 

 

 

 

etusivulle